Fieldfare
Often spotted in large flocks, the fieldfare is an attractive thrush. It is a winter visitor, enjoying the feast of seasonal berries the UK's hedgerows, woodlands and parks have to offer.
Often spotted in large flocks, the fieldfare is an attractive thrush. It is a winter visitor, enjoying the feast of seasonal berries the UK's hedgerows, woodlands and parks have to offer.
The tiny firecrest vies with the goldcrest for the title of the UK's smallest bird. Once just a visitor, the firecrest can now be found breeding in woodlands in the south of England.
Always fascinated by wildlife, Sophie has pursued a career in nature conservation through formal education and traineeships.
She now works as an ecologist, working to conserve Herefordshire’…
I was appointed to the Nottinghamshire Wildlife Trust on 20th July 2020, as Head of Nature Recovery South, after being interviewed on two Zoom meetings, a very odd experience in these strange…
The song thrush is a familiar garden visitor that has a beautiful and loud song. The broken shells of their blue, spotty eggs can often be found under a hedge in spring.
The pied flycatcher is a summer visitor, migrating here from West Africa to breed. Look for this small, black-and-white bird in woodland, parks and gardens, mostly in the west of the UK.
Den-building in the woods with his granddad makes Will feel like he is part of a survival game: nature is one big adventure, and he even uses a penknife to cut twigs to build with.
Rocky habitats are some of the most natural and untouched places in the UK. Often high up in the hills and hard to reach, they are havens for some of our rarest wildlife.
The tiny wren, with its typically cocked tail, is a welcome and common visitor to gardens across town and countryside. It builds its domed nests in sheltered bushes and rock crevices.
The redwing is a winter visitor, enjoying the feast of seasonal berries the UK's hedgerows, gardens and parks have to offer. Look out for the distinctive orangey-red patches under its wings…
This scarce breeding duck is a summer visitor, spending the winter in Africa. Although large flocks can be found in their wintering grounds, they are usually only seen in pairs or small groups in…